Inimaginabil: Existenta cuprinde entităti discrete? Spatiu, fortă, polaritate?
Nu avem informatii. In viitorul îndepartat, sigur vor fi si informatii.
Puteau întelege oamenii de acm 5000 de ani natura culorilor, dacă nu stiau ce este electricitatea, magnetismul, lumina? Acum stim? Un răspuns posibil, ar putea fi reflectat de partea cunoscută a vectorului-existentă.
Multimea vectorilor, este notiunea de câmp (fluen), cu ipostazele câmp electric, câmp magnetic si câmp gravitational.
Deosebirea între aceste ipostaze, constă în orientarea vectorilor. Deci, prin modificarea orientării, se schimbă ipostaza. Câmpul trece în ipostaza de câmp electric, magnetic, gravitational si invers, gravitatie-magnetism-electricitate.
Intre ipostaze nu există "granite". Trecerile de la o ipostază la alta prin continua modificare a orientării, sunt oscilatii (spatiu, forte, energie, polaritate - timp) si se fac cu viteza luminii.
Aceste "treceri" sunt perturbatiile constatate, cauza functionării oscilatoarelor stationare si călătoare (undele).
Sunt fenomenele de absorbtie si emisie (inductie) Oscilatoarele stationare se asociază în structuri (elemente) în stări solide, lichide si gazoase. Stabilitatea lor, oscilează între ipostazelele de electricitate si magnetism (electromagnetism).
Oscilatorul călător, "nu se deplasează ca un bolid" Se propagă doar informatia, orientarea vectorilor oscilatorului, care îsi induc ipostaza în câmpul perturbat, repetând continuu lungimea de undă în directia propagării. Lungimea de undă este solidară cu frecventa, impusă de limita vitezei de reactie între vectori - "c".
Se întelege desigur, câmpul perturbat, "mediul purtător", este ipostaza de gravitatie a fluenului, modulată de celelalte două ipostaze, electritate si magnetism, proprii oscilatorului.
Cunoastem interpretarea gravitatiei de la Kepler, Newton si Einsten (miscarea planetelor).
Conoastem interpretarea eterului de la Oersted, Faraday, Maxwell si Hertz (electricitate, magnetism, unde).
Nu putem confunda câmpul electric cu cel magnetic, gravitational sau eteric.
Dar fluenul, ne demonstrează că vectorul-existentă, este esenta unică a ipostazelor electricitate, magnetism, gravitatie si a interactiunilor lor!
Deci, dacă vectorul unifică fenomene (forte) pe care noi nu le putem confunda, atunci si spatiul, forta si polaritatea, au aceeasi unică esentă - variatia spatiului! Vectorul-existentă, este chiar variatia spatiului! Cum? Este inimaginabil!

Home