<

>

Gravitatie si electromagnetism
Isaac Newton considera că în centrul pamântului există un "spirit secret", o fortă (statică) care atrage toate corpurile si o numeste atractie gravitationala - gravitatie.
Albert Einstein "scoate spiritul secret" din centrul de greutate unde îl asezase Newton si sustine că masa corpurilor grele, deformează spatiul, îl curbează! (static!) si corpurile cad liber, se rostogoleasc pe planul înclinat al spatiului curb.
Spatiu curbă Ce este spatiul?
Atomic model fluenic, găseste calitatea de substantă a spatiului, calitatea de fluen.
Prin miscarea de rotatie a unui corp, spatiul, polaritătile vectorilor existentă, se orientează circular în jurul corpului si produc acceleratia centripetă - gravitatia.
Acceleratia centripetă: Să considerăm un arc de curbă, format din acesti vectori existentă inseriati (curent). Stim că întrun circuit electric, curentul (polaritătile vectorilor) se propagă pe drumul cel mai scurt.
Deci, sub arcul de curbă, drumul este mai scurt si curbarea se accelerează cu viteza luminii - acceleratia centripetă.
Aceleratia centripetă este fenomenul de inductie!

Fenomenul de inductie este acceleratie centripetă!
Acceleratia centripetă si inductia, sunt unul si acelasi fenomen!

Gravitatie: Are corpul miscare de rotatie, are si fortă centripetă. Nu are miscare de rotatie, nu are nici fortă centripetă.
Este asemeni si fenomenul descoperit de Faraday în anul 1831, unde "curbura" (forta centripetă!) se regăseste sub forma câmpului magnetic din jurul curentului electric.
Electromagnetism: Are conductorul curent electric, are si magnetism în jurul lui; nu are curent, nu are nici magnetism.
Dacă magnetismul din jurul curentului are propeietatile fortei centripete, curentul are miscare de rotatie? - nicidecum, aici sursa fortei centripete este magnetismul atomilor.
Actiunea câmpului magnetic variabil, orientează ortogonal polaritătile atomilor din conductor, ceeace declansează acceleratia centripetă comună în jurul lor - tensiunea. Unind aceste polarităti cu un conductor, forta lor de atractie va înseria polaritătile atomilor, formând un circuit de atractii între polaritătile electrice - curentul electric.
In acest curent, polaritătile atomilor sunt deja înconjurate de propriile câmpuri magnetice si de forta centripetă comună, care se vor induce reciproc în circuitul închis.
Atomii din circuit, cu proprietăti putin conductoare, absoarb polarităti din curent si emit propiile radiatii cu frecvente termice sau luminoase.
Universul este familia vectorului existentă. Vectorul existentă este component al spatiului, este unic, nu există vector electric, vector magnetic, nu are varietăti, dar îl percepem în ipostaze de fluen (spatiu polarizat): electricitate, magnetism, atom, corp, fortă, masă, etc. Deci, fenomenele care cuprind aceste ipostaze, sunt "familia" vectorului, a spatiului, a interactiunii cu viteza luminii - universul.
Aceste fenomene "asemănătoare" (electromagnetism, gravitatie, ciclon, fulger, nucleon),
au în comun forta, acceleratia centripetă si specific, timpul existentei lor.
Forta centripetă se regăseste în: energie electrică (electromagnetism), energie acumulată în corpuri (gravitatie), vârtej atmosferic (ciclon), tunet (fulger), oscilator etern (nucleon).