Spatiul este electromagnetism

Pentru o mai bunã întelegere, reluãm explicatiile cu noi detalii.
Sã ne amintim de experimentul imaginar, în care douã particule (corpuri, atomi)
interactioneazã la distantã (forte de atragere sau respingere) si cã spatiul intermediazã de fapt, proprietãti de actiuni: fortã, directie si sens - proprietãti de vector
Rezultã din rationament, cã spatiul are o structurã de vectori - vectorii existentã.
Aceastã interpretare, ne face sã intelegem clar, cã spatiul este o structurã vectorialã.
Vectorii existentã sunt toti identici si dacã spatiul este polarizat, spatiul trece în ipostaza de câmp electric sau câmp magnetic.
Mai cunoastem, cã vectorii orientati din structura unui conductor (curentul electric fãrã electroni), orientezã în jurul lor alti vectori (curentul magnetic fãrã magnetoni)
Pãstrãm diferentierea vectorilor în electric si magnetic, constatatã ca un cuplaj ortogonal, natural si inseparabil.
De aici regula mâinii stângi, a mâinii drepte, sau a burghiului.
Rezultã cã structura spatiului caracterizatã de existenta acestor cuplaje vectoriale, este o structurã electromagneticã.
Deci, fluidul energetic, fluenul, descria aprioric structura electromagneticã a spatiului

Aceastã constatare are consecinte fundamentale în cunoasterea naturii:
Ne spune cine determinã legile miscãrii.
Ne spune cã acolo unde mãsurãm un câmp magnetic, avem în realitate o polarizare electromagneticã a spatiului (fortã electromagneticã)
Prin urmare, "proprietatea" magnetului si a corpurilor electrizarate prin frecare, de a exercita forte, este în realitate fortã electromagneticã centripetã (spatiu orientat curb)
Ne spune cã uriasul "câmp magnetic" al soarelui, este spatiu polarizat electromagnetic si pentru cã are orientare sfericã, forta lui electromagneticã este centripetã.
Ne spune cã proprietãtile materiei, elesticitate, densitate, duritate, etc. sunt proprietãti electromagnetice, materia fiind în fond, electromagnetism (oscilatoare).
Ne spune cã spectrul frecventelor (al lungimilor de undã) este un spectru al energiei, un spectru al fortelor electromagnetice centripete, de la galaxii la... "forta tare".
Tehnologia: CT, RMN, EKG, spune ceva? Dar legãturile atomice?

<
Forta electromagneticã este o fortã vectorialã.
Douã circuite vectoriale (curenti vectoriali), interactionezã cu forte de un sens sau altul, pentru a fi concentrice circuitele lor vectoriale.
Prin urmare, forta electromagneticã este exclusiv centripetã!
>